Aslında çocukluk anılarımıza eşlik eden çizgi karakterler birden fazla zihinsel ve ruhsal konuyu yansıtır. Konuşan ağaçlı bir kız bebek sahibi olmanın çok sıradan ve mümkün olduğunu düşündük, Ariel’in tam bir istifçi olmasını garip bulmadık.
Yaşadığı sorunları duyunca muhtemelen şok olacağınız daha birçok karaktere bir göz atalım. ?
Kaynak: https://www.ranker.com/list/cartoon-c…
1. Kaplan
Winnie the Pooh karakterlerinden biri olan Tigger’ı iki dakikadan fazla hareketsiz gören oldu mu? Tigger asla yerinde duramayan yapısıyla dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtileri gösteriyor.
2. Kötü Kraliçe
Güzelliğine ve gücüne adeta takıntılı olan kraliçemiz o kadar kıskanç ve bencildir ki, kendisinden daha güzel olan Pamuk Prenses’i öldürmek ister. Narsisistik kişilik bozukluğundan başka bir şey olamayacağı sorunu da tanıdık.
3. Elsa
Başkalarını üzmemek için kabuğuna kapanan ve yalnız kalmayı seçen Elsa, özgüveni, suçluluk ve mutsuzluğunun yarattığı buz gibi bir kasede yaşama arzusuyla majör depresif bozukluğu olan karakterlerden biridir.
4. Charlie Brown
Herkesin onunla dalga geçtiğini ve kimsenin ondan hoşlanmadığını hisseden Charlie, reddedilme konusunda da endişelenir. Ancak yaşadığı sıkıntıların ve çekingen kişilik bozukluğunun hayatını mahvetmesine izin vermez ve oyunlarına devam eder. ?
5. Yara
Ağabeyi Mufasa hakkında her zaman aşağılık kompleksi içinde olan Scar’ın durumu, onu şiddete, manipülasyonlara ve başkalarını suçlamaya yönlendirir. Doğru ve yanlış terazisi birbirine karışmıştır, Scar antisosyal kişilik bozukluğunu temsil eder.
6. Alice
Telaşlı bir tavşanın ardından bir anda bambaşka bir evrene düşen Alice, ‘Ben deli miyim?’ diye sorduğunda aslında bize akli dengesinin iyi olmadığı mesajını veriyor. Konuşan hayvanlar ve nesnelerin evreninin aslında onun birer yanılgısı olduğu ve şizofreniyi temsil ettiği ortaya çıktı.
7. Cafer
‘Aladdin’in sosyopatik berbat karakteri, başkalarının kötülüğünü dileyen ve yaptıklarından pişmanlık duymayan biridir. Kendi ailesine bile zarar vermek isteyen Cafer, başkalarının acı çekmesinden de zevk almaktadır. Bütün bunlar antisosyal kişilik bozukluğuna sahip olduğunu gösterir.
8. Zararlı
Muhtemelen tüm Disney karakterlerinin en kötüsü olan Maleficent, Aurora’nın vaftiz törenine çağrılmadığı zaman bir büyü yapar. 🙂 Kararlarındaki öfkesi ve mantıksızlığı, duygularıyla baş edememesi ile borderline kişilik bozukluğunun bir örneğidir.
9. Tina Belcher
Bob’s Burgers’tan Tina, ailesi kadar olmasa da asperger sendromuna sahip. Sosyal becerileri çok zayıf ve özellikle restorandaki müşterilerle neyin uygun olduğunu tam olarak anlayamıyor.
Yüksek sesle bağırır, duygusuz davranır ve masaların altına saklanır. Birden fazla kişiyle göz teması kurmakta güçlük çeker.
10. güzel
Zeki ve çekici karakterimiz Belle, babasını kurtarmak için acımasız Canavar tarafından yakalanınca acı çeker. Ancak zamanla bu karaktere aşık olur. Tıpkı stockholm sendromlu bireyler gibi…
11. Lucy Van Pelt
Sevimli Charlie Brown’a hiç empati duymayan Lucy, onu sürekli küçük düşürür ve kardeşi Linus’a eziyet eder. Her zaman ruh halini değiştiren Lucy’nin kişilik bozukluğu vardır.
12. Ariel
En gereksiz şeyleri bile üst üste koyan Ariel, obsesif kompulsif bozukluğu temsil eden Disney karakterlerinden biridir.
13. Pocahontas
Pocahontas, ne zaman başı belaya girse sihirli bir şekilde konuşan ağacına giden şizofreni belirtileri gösteriyor.
14. Bruce Afiş
En az 3 farklı Hulk’u temsil eden Bruce, hem saldırgan hem de sadist özelliklere ve farklı kişiliklere sahip çoklu kişilik bozukluğuna sahiptir.
15. Eeyore
Belki de hepimizin çocukken acıyarak ya da üzülerek izlediğimiz ve biraz olsun neşelendirmek istediğimiz Eeyore, hep depresif ve içe kapanık olarak distimi belirtileri gösteriyor.
16. Sünger Bob
Eeyore’dan farklı olarak Sünger Bob, neşesi ve gücü asla bitmeyen karakterlerden biridir. Bir yetişkin ve balon patlatan bir çocuk, hiperaktif ve tanıştığı herkesin en iyi arkadaşı olacak kadar sosyal olarak farklı.
Her zamankinden çok daha neşeli ve aptal olan Sünger Bob, Williams sendromuna sahiptir.
17. Dora
Dora’nın her yerinde, hatıraların ve seyahatlerin unutulduğu, dağılan füg, hastalık görüyoruz. Dora da maceradan maceraya gider, sayısız yere gider ve hatırlamaz.
18. Pepe Le Pati
Pepe Le Paw, kendine ve yapabileceklerine çok güvenen, en çok kendine hayran olan ve yoluna çıkan her siyah beyaz yaratığı elde edebileceğine inanan ve ısrar eden gerçek bir narsist örneğidir.
19. Homer Simpson
Çizgi film tarihinin en bilinen babalarından biri olan Homeros’un ruhsal ve ruhsal sorunlarını anlatmak için bir liste yapmak gerekiyor ama biz bir tanesi üzerinde duracağız.
Bart’ın bakış açısına göre Homer, sinirlenen ve rakibini kasten inciten bir figürdür. Bu özellikleriyle aralıklı taşkınlık, rahatsızlığı en iyi yansıtan karakterlerden biridir.